Politika

Напредњаци у Србији за осуду злочина

БЕОГРАД - Српска напредна странка сматра да је осуда свих злочина почињених на простору бивше Југославије веома важна за будућност цијелог региона и свих народа који у њему живе, рекао је функционер ове странке Никола Селаковић.


"Подједнако осуђујемо како злочин у Братунцу, тако и злочин у Сребреници", нагласио је Селаковић на конференцији за новинаре и додао да СНС осуђује све злочине без обзира на националност, вјероисповјест, пол или политичко мишљење.

Он је рекао да је осуда свих злочина веома важна за стварање међусобног повјерења и предуслова за искрену и партнерску сарадњу.

Као што је држава Србија, али и СНС, осудила злочине, Селаковић каже да напредњаци очекују да припадници других народа и званичници других држава на исти начин осуде све злочине учињене на просторима бивше Југославије.

Селаковић је додао да, у том смислу, СНС шаље делегацију на сутрашњу комеморацију у Братунцу и Кравици.

Према његовим ријечима, СНС најоштрије осуђује изјаву министра полиције у привременој влади у Приштини Бајрама Реџепи да ће послати специјалне полицијске јединице на сјевер Косова и Метохије.

"Неко по сваку цену и на сваки начин жели да и пре пресуде Међународног суда правде заузме одређене позиције и повлачи потезе који су све, само не нешто што је у интересу свих грађана и безбедности на Косову и Метохији", навео је Селаковић.

Он је додао да нико од надлежних није обавио никакав разговор са замјеником предсједника те странке Александром Вучићем о објављивању било каквих информација у вези са могућим нападом на лидера напредњака Томислава Николића. Вучић је прије неколико дана затражио од надлежних органа да до сутра утврде да ли је он на било који начин повезан са изнијетим информацијама о атентату на Николића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog