Politika

Ганић страхује: Убиће ме у Србији

Бивши члан Предсједништва Босне и Херцеговине Ејуп Ганић изјавио је данашњем лондонском Сандеј Телеграфу да ће бити убијен уколико буде изручен Србији поводом оптужнице за ратне злочине.


Ганић је у марту ухапшен на лондонском аеродрому Хитроу, по налогу оптужнице за ратне злочине, коју су српске власти покренуле против њега, преноси Радио Би-Би-Си.

„Ако одем у београдски затвор бићу објешен. Изгледаће као несрећни случај или ће инсценирати неку врсту самоубиства”, рекао је Ганић, уз оцјјену да је немогуће да у Србији има праведно суђење.

„Нико од наших бошњачких сведока неће моћи да свједочи, јер ће се плашити да ће српске власти и њих ухапсити. С обзиром на националистичко расположење у Србији, ниједан судија или политичар неће ме ослободити. Моја дјеца ме више никада неће видјети, ако будем послат тамо”, изјавио је Ганић.

Његова ћерке Емина Ганић рекла је да „Срби покушавају да створе симетрију кривице” и распламсају међунационалне напетости у атмосфери нерешеног питања ко је крив за рат у бившој Југославији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog