Politika

Живковић: Алкалај зрео за кривично гоњење

БАЊА ЛУКА - Министар иностраних послова БиХ Свен Aлкалај није више у сфери политике и дипломатије, него у сфери кривичног гоњења, изјавио је Милорад Живковић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ.


Он каже да је Алкалај одавно превршио мјеру када је ријеч о одговорности министра и да је дубоко забраздио у криминал и радње које мора да истражује Агенција за истраге и заштиту БиХ.

"Ту је плаћање разноразних књига, кршио је Закон о Савјету министара не дајући овлашћења онима који по закону имају право да раде кад он није ту, кочио је рад амбасада", појашњава Живковић.

Коментаришући одржавање комеморације за Сребреницу у Aмбасади БиХ у Aустралији у организацији Вијећа босанскохерцеговачких организација, Живковић је рекао да су ствари измакле контроли и дошле до Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, конзул Момчило Вуковић дошао је у веома тешку ситуацију изазвану охолошћу и недипломатским понашањем Aлкалаја, који га је ставио на милост и немилост људима који не презају ни од физичког насиља да би спровели оно што су наумили.

"Конзул Вуковић се позвао и на рад претходног амбасадора у Aустралији Aмире Капетановић која никада није дозволила да било која невладина организација уђе у амбасаду и организује протесте или било какво обиљежавање. Сада су искористили прилику у којој новоизабрани амбасадор Дамир Aрнаут неће да оде и преузме дужност и одговорност за вођење те амбасаде", нагласио је Живковић.

Он је оцијенио да ће овај проблем подићи тензије између народа из БиХ који живе у Aустралији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog