Politika

Eрдоган стиже у Београд

БЕОГРАД - Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган изјавио је уочи доласка у Београд да је један од приоритетних циљева посјете унапређење економских односа између Србије и Турске.


"Током ове, предузећемо важне конкретне кораке на економском плану. Сматрамо да Србија са својим централним положајем на Балкану има значајне економске потенцијале", рекао је Ердоган у интервјуу за београдски дневник "Данас".

Ердоган је истакао значај добрих односа Турске и Србије, коју сматра "сусједном земљом, ма колико да немамо заједничку границу" и "елементом стабилности на Балкану".

"Основни циљ наше балканске политике јесте да са регионалним земљама са којима имамо историјске, културне и људске везе одржавамо билатералне односе на највишем нивоу", рекао је Ердоган.

Он је оцијенио да су билатерални односи Србије и Турске у посљедње вријеме досегли висок ниво и истакао да Анкара са Београдом жели да развије сарадњу у смјеру стратешког партнерства.

Ердоган је оцијенио да се конкретни резултати већ могу видјети, првенствено у регионалним питањима.

Турски премијер сматра да његова земља и Србија имају заједничку перспективу у вези са чланством у ЕУ.

"Она је важна колико за будућност регије толико и за ЕУ. Унапређење регионалне сарадње убрзаће и процес интеграције са ЕУ", нагласио је Ердоган.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog