Društvo

БиХ: Пријетња безбједности 3000 људи

САРАЈЕВО – Директор Обавјештајно-безбједносне агенције Алмир Џуво изјавио је данас у Сарајеву да има податке по којима безбједности у БиХ потенцијално пријети 3 000 људи.


"Видим потенцијалну опасност од 3 000 људи који у сваком моменту могу преврнути, да ли због психичког или неког другиг стања, да направе териритички акт који ће имати пуно теже посљедице од овог у Бугојну", рекао је Џуво на сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ.

Он је додао да би полицијске агенције све њих могле похапсити када би у БиХ постојали политичка сагласност и одговарајући закон.

Говорећи о терористичком нападу на полицијску станицу у Бугојну Џуво је истакао да се ради о друштвеном проблему и да је неопходно да се Исламска заједница укључи у његово рјешавање.

"Није проблем у бази података или имамо ли капацитете, имамо и једно и друго, проблем је желимо се борити против овога или не", упозорио је Џуво додавши да треба издвојити људе који не припадају овом друштву.

"Дајте нам политичку вољу и законе и ми ћемо то урадити", рекао је Џуво.

Он је навео да је против Хариса Чаушевића, осумњиченог за напад у Бугојну, раније поднијето више од седамдесет пријава, од паљења цркве и пуцања у дискотеци до малтретирања због ношења кратке сукње, али да је и поред свега тога он био на слободи.

Један полицајац је погинуо, а једна полицајка тешко повријеђена у подметнутој експлозији пред Полицијском станицом у Бугојну 27. јуна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog