Politika

Мајкић: Политичаре не брине тероризам

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је данас да не вјерује у то да је БиХ безбједна земља и да они који су најодговорнији за безбједност чине да се терористички напади попут оног у Бугојну више не понове.


Мајкићева је рекла да су људи из безбједносних агенција БиХ и Федерације БиХ на сједници Комисије за одбрану и безбједност, на којој је разговарано о терористичком нападу у Бугојну, навели оно што јесте проблем у земљи, а то су политичари и политичка спремност за рјешавање проблема тероризма.

Образлажући зашто је напустила сједницу Комисије прије краја, Мајкићева је објаснила да је то учинила због покушаја разводњавања приче о терористичком нападу у Бугојну како би се све довело до апсурда.

"Требало је да говоримо о конкретном терористичком акту и како са њим да се изборимо", истакла је Мајкићева, наводећи да је одговорност за расправу о овом случају била на бошњачким члановима Комисије.

Према њеном мишљењу, ово показује да ова земља не може наћи договор о кључним стварима, да не постоји спремност да се са проблемом ухватимо у коштац и да послије случаја Маоче, Витеза и Бугојна само треба чекати сљедећи случај.

Мајкићева је негативно одговорила на новинарско питање да ли је сједницу напустила због изјаве члана Комисије Адема Хускића да, осим вехабија, још неки не признају Суд и Тужилаштво у БиХ, при чему је алудирао на Милорада Додика, предсједника Владе РС и лидера СНСД-а.

"Немам потребу да будем адвокат свог страначког шефа, јер он зна шта хоће да каже, али потезање таквих прича је бјежање од онога што је тема дневног реда и покушај дискредитације политичара из РС", закључила је Мајкићева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog