Sport

Американци без најбољих играча на СП у Турској

ЊУЈОРК – На првенству свијета за кошаркаше, које ће у септембру бити одржано у Турској, за репрезентацију САД неће играти нико из тима који је прије двије године освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу, саопштио је директор тима Џери Коланђело.


Играње у националној селекцији посљедњи су отказали плејмејкери Крис Пол и Дерон Вилијамс, а прије њих су то урадила преостала десеторица кошаркаша, међу којима и Кобе Брајант, Леброн Џејмс, Двејн Вејд и Двајт Хауард.

„Схватамо ситуацију у којој су се нашли наши најбољи играчи и нико од њих неће бити кажњен ни на који начин. Свјетско првенство биће велика шанса за младе играче”, рекао је Коланђело.

Припреме за првенство свијета национална селекција САД почеће наредне седмице у Лас Вегасу. За сада је сигурно да ће се позиву селектора Мајка Крижевског одазвати Кевин Дуран, Раџон Рондо, Робин Лопес, Дерик Роус, Амаре Стодемајер, Стивен Кари, Тајрик Еванс, Дејвид Ли и Руди Геј, а нешто касније ће им се прикључити ветерани Чонси Билапс и Ламар Одом.

Амерички медији нису увјерени да ће та екипа моћи да освоји титулу првака свијета, тим прије што се и „дрим тим” који је играо у Пекингу намучио да у финалу побједи Шпанију.

Уколико не тријумфују у Турској, Американци ће морати да играју квалификације за Олимпијске игре у Лондону, што је опција коју би по сваку цијену жељели да избјегну.

На првенству свијета у Турској, САД ће играти у групи са Хрватском, Словенијом, Бразилом, Тунисом и Ираном.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog