Politika

Mустафић: Ухапсила ме СДА

БАЊА ЛУКА - Предсједник Управног одбора Удружења "Мајке Сребренице" Ибран Мустафић изјавио је да је његово хапшење на комеморативном скупу у Сребреници само дио плана Странке демократске акције (СДА) и њихових људи у безбједносним агенцијама.


Мустафић је рекао да је кадар СДА у безбједносним агенцијама, прије свега у Сипи и Министарству безбједности БиХ, имао наредбу да сви они који су против те странке и не слажу се са њеним монополом на Сребреницу, морају бити одстрањени.

Он је додао да је та странка цијелу комеморацију искористила да направи предизборну кампању.

"СДА је саучесник у злочину у Сребреници. То никада нисам крио, ни ја нити организација коју представљам. Људи који су се тих година налазили у овој странци могли су да спријече злочин у Сребреници, али нису", истакао је Мустафи.

Према његовим ријечима, очигледно је да СДА жели да жртве остану заувијек њени таоци и да могу њима да манипулишу када то год хоће.

Припадници Сипе привели су 11. јула Мустафића због нарушавања јавног реда и мира у Меморијалном центру у Поточарима код Сребренице. Мустафић је приведен јер је вријеђао и нападао припаднике Сипе који раде на обезбјеђивању Меморијалног центра, гдје је тог дана одржан комеморативни скуп поводом 15 година од страдања Бошњака.                        

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog