Društvo

Гламочани након мјесец дана уредно добијају воду

ГЛАМОЧ - Становници већег дијела Гламоча имају воду за пиће из градског водовода у својим кућама и становима након мјесец дана несташице и редукција, потврдио је начелник ове општине Радован Марковић.


Марковић је рекао да је проблем снабдијевања водом из водоводне мреже ријешен набавком нове пумпе чија је цијена 13.500 марака, а за коју је општина уплатила аванс добављачу од 5.000 марака.

Гламочки начелник је потврдио да је снабдијевање водом за пиће нормализовано и да је стање у том погледу какво је било прије мјесец дана, а то значи да су у функцији двије пумпе за воду коју сада имају и станари у стамбеним зградама на другом, трећем и четвртом спрату.

Марковић је поновио да је, због дотрајалости, водоводна мрежа у Гламочу у веома лошем стању, те да је за реконструкцију водоводне и канализационе мреже потребно обезбиједити око осам милиона марака.

Према његовим ријечима, за реализацију дијела пројекта реконструкције водоводне и канализационе мреже општина Гламоч очекује повољна кредитна средства Свјетске банке од два милиона марака, а овај кредитни аранжман требало би да буде реализован преко Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства ФБиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog