Društvo

Најбољем младом хармоникашу украли хармонику

ЛОЗНИЦА - Јуниорско свјетском прваку на хармоници Момиру Новаковићу из Лознице украдена је хармоника у Шпанији, гдје је требало да одржи више концерата.


Новаковић је рекао синоћ новинарима да су му 1. јула непозната лица украла хармонику вриједну око 10.000 евра, док је стајао испред хотела у Барселони, дан након одржаног концерта у овом граду.

Он је додао да сада не зна како ће без хармонике у септембру наставити музичко усавршавање у Лугану у Швајцарској, гдје се уписао на Музички конзерваторијум.

Истичући да нема новца за набавку нове хармонике, Новаковић је рекао да му је крађа инструмента тешко пала.

"Волио бих да када би ми Србија помогла да набавим хармонику, јер сам скоро увијек свирао с поносом за своју земљу", рекао је Новаковић и додао да се за помоћ обратио Министарству културе и Канцеларији предсједника Србије Бориса Тадића.

Према његовим ријечима, дио средстава обећали су му прикупити чланови Српског културног друштва "Десанка Максимовић" из Лугана, са чијим је члановима заједно наступио у Шпанији.

Новаковић је наступио на Међународном музичком фестивалу, који је од 25. јуна до 4. јула, одржан у граду Калеља у близини Барселоне.

Новаковић је освојио јуниорску титулу првака свијета на Свјетском купу у Глазгову 2008. године, а добитник је више од 40 награда и признања на домаћим и међународним такмичењима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog