Politika

Косорова и Јосиповић позвали Хрвате да гласају

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Иво Јосиповић и премијер Јадранка Косор позвали су све Хрвате из БиХ који живе у Хрватској да се региструју и гласају на општим изборима у БиХ, који ће бити одржани 3. октобра, јављају хрватски медији.


"Позивамо босанске Хрвате да се региструју како би могли изаћи на тамошње опште изборе, који ће бити одржани у октобру, јер ће тако најбоље заштитити своја права", наводи се у заједничкој поруци коју ће Јосиповић и Косорова ових дана упутити путем Хрватске телевизије (ХРТ).

Хрватски медији преносе да ће Јосиповић и Косорова путем јавне телевизије у посебном једноминутном тв-споту упутити јавни позив свим Хрватима из БиХ који живе у Хрватској да се региструју најкасније до 19. јула, како би могли изаћи на зборе у БиХ.

Ову иницијативу упутило је Удружење посавских Хрвата "Прстен", након чега је Влада Хрватске упутила молбу ХРТ-у да у слободним терминима емитује јавни позив са поруком Јосиповића и Косорове.

Према подацима Хрватске бискупске комисије "Јустиција ет пакс", број Хрвата у БиХ годишње се смањује за око пет одсто и данас их је мање од 459 000.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog