Društvo

Норвешки фонд покуповао имовину Србије у Хрватској

Норвешки инвестициони фонд Рекап Интернешенел постао је власник имовине Србије у Хрватској одузете 1990. године и вриједне 260 милиона евра, пише загребачки "Национал".


Норвешки инвеститори покуповали су власништво над имовином српских фирми и физичких особа у Хрватској, коју је хрватска влада уредбом одузела 31. децембра 1990. године и укњижила у своје власништво.

Рекап интернешенел је приватни фонд регистрован у Лондону, а припада оној врсти фондова који располажу новцем богатих улагача који по правилу желе остати анонимни и инвестирају га у пројекте који им се чине профитабилним.

Према тврдњама листа, фонд је основан искључиво да би се новцем норвешких породица покуповале вриједне некретнине српских фирми и физичких особа у Хрватској, и постао је ванкњижни власник огромних земљишних парцела, одмаралишта, луксузних вила и других објеката на подручју од Ровиња до Дубровника.

Делегација тог фонда посјетила је министра економије Хрватске и предложила да се њихова потраживања претворе у неку врсту државних обвезница, наводи "Национал".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog