Politika

Додик: Медији нама пројекат, а ми њима паре

МОДРИЧА - Предсједник Владе РС Милорад Додик изјавио је данас да ће медијима који понуде пројекте на расписани јавни позив бити одобрена средства из буџета.


Додик је одбацио оптужбе опозиционих странака у РС да је додјељивање два милиона КМ за медијске пројекте куповање избора, истичући да је Влада РС планирала у буџету средства за медијске куће које доставе пројекте на расписани јавни позив.

СДС позвала је данас Владу РС и СНСД да објасне грађанима на основу којих критеријума су подијелили новац за медијске пројекте, и то прије него што је јавни позив завршен, наводећи да су на тај начин остали медији доведени у неравноправан положај и да је намјера била да се медијима "пошаље порука да би могли остати без помоћи уколико се активно не укључе у кампању подршке СНСД-у".

Влада РС одобрила је јуче један милион КМ Радио-телевизији РС за пројекте које је ова медијска кућа доставила на јавни позив. Према тој одлуци, "Независним новинама" и "Гласу Српске" одобрено је по 400.000 КМ, "Фокусу" 360.000 КМ, а "Пресу" 200.000 КМ.

Шеф Бироа Владе за односе са јавношћу Вера Сајић рекла је Срни да је ријеч о одлуци о расподјели средстава за прве пристигле пројекте према расписаном јавном позиву за медије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog