kp79CcrxZhk

Kultura

Почиње Демофест

Трећи Јелен Демофест je почео данас и то првом радионицом у Мултиплексу Палас у Сали бр.1 коју је одржати Горан Тарлаћ.


 

На данашњој прес конференцији одржаној у прес центру фестивала, директорица Јелен Демофеста рекла је да ће, за разлику од овог и претходна два,  четврти Јелен Демофест бити у потпуности комерцијалан пројекат јер једино на тај начин може опстати.

„Демофест је пројекат који примјетно расте и ми, зарад свих оних који га подржавају и демо бендова због којих постоји, морамо ићи даље. Уз подршку медија, града Бања Луке, Владе Републике Српске и других спонзора који стоје уз овај пројекат, Демофест ће наставити да се шири, па ко зна, можда у будућности сваком жанру буде посвећена посебна бина“, истакла је госпођа Јанковић.

Конференцији је присуствовао и  градоначелник Бање Луке, Драгољуб Давидовић. Он је истакао да подршка  фестивалу неће изостати ни у годинама које слиједе.

„Искористио бих ову прилику да се захвалим госпођи Јанковић и њеном тиму што су овом граду поклонили Демофест и поручио бих да ће град увијек бити уз пројекте који имају будућност, а Демофест је један од ријетких таквих,“ рекао је градоначелник.

У склопу пресс конференције медијима је саопштено да ће се ''Аквариус Огилви'', заједно са ''РеКреативном радионицом'', продукцијском кућом из Београда укључити у снимање играног филма који ће већим дијелом бити снимљен у Бањој Луци.

Такмичарски програм фестивала почиње вечерас и то наступом 11 демо бендова, након којих ће бити проглашена два која иду даље у финале.

Након тога услиједиће концерт групе ЗАА која је прошле године освојила треће мјесто на Фестивалу. Концертни дио прве вечери биће завршен наступом велике свјетске атракције Стерео Емсис.

НА афтерпартију наступа ју ДЈ Гемини’с који долазе из Новог Сада. Врата Кастела биће отворена од 19 часова за све посјетиоце.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog