Svijet

Пакистан: Нема преживјелих у авионској несрећи

ИСЛАМАБАД - Нико од око 150 путника и чланова посаде пакистанског авиона који се данас срушио у близини Исламабада није преживио, иако се у ранијим извјештајима наводило да је петоро путника спасено - саопштили су министар унутрашњих послова и шеф градске полиције.


"Пронашли смо тијела свих настрадалих. Према нашим информацијама, у авиону је било 149 лица, али је тешко дати тачан број, јер је већина тијела раскомадана", изјавио је шеф полиције Бани Амин.


Према подацима цивилне авијације, у авиону је било 152 путника и чланова посаде.

"Нико није преживио. Сви путници који су били у авиону погинули су", потврдио је министар унутрашњих послова Рехман Малик.

Власти су непосредно послије несреће објавиле информацију да је пет лица преживјело и хеликоптером пребачено у болницу; међутим, та информација није потврђена.

Авион, који је припадао приватној авиокомпанији, изгубио је контакт са контролом лета у Исламбаду док је летио из Карачија у пакистанску пријестоницу.

Претпоставља се да је узрок ове несреће лоше вријеме, али ће резултати истраге показати шта је прави разлог ове трагедије.

Пакистанска влада прогласила је данас дан жалости, изражавајући "дубоку жалост због трагичне несреће".

Посљедња авионска несрећа у Пакистану догодила се 10. јула 2006. године, када је, приликом пада авиона националне компаније "Пакистан интернешнел ерлајнс" погинуло 45 лица. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog