Društvo

Joвичић: Тужилаштво БиХ има доказе против Ганића

САРАЈЕВО - Суд и Тужилаштво БиХ већ неколико година посједују потпуну документацију којoм се необориво доказује да је ратни члан Предсједништва БиХ Ејуп Ганић одговоран за злочине над војницима ЈНА у Добровољачкој улици 1992. године, изјавио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић.


"Огорчен сам због нерада Тужилаштва и Суда које већ неколико година има необориве доказе да је Ганић одговоран не само за злочине у Добровољачкој већ и за низ злочина током рата у БиХ, чак и у логору `Силос` у Тарчину у којем сам ја био затворен", рекао је Јовичић новинарима.

Он је оцијенио да ће одбијање лондонског суда да Ганића испоручи Србији додатно усложнити тешку политичку ситуацију у БиХ и могућности помирења међу народима у БиХ, те да право и правда у овом случају нису побиједили.

"Међутим, није ово пораз Србије и њихове политике и дипломатије. Овде је створена таква перцепција да су Срби за све криви и нажалост томе је подлегла и енглеска Влада, као и њихово правосуђе које никад не би донијело одлуку која не одговара енглеским интересима", сматра Јовичић.

Портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић потврдила је данас да је "Ејуп Ганић осумњичено лице и да је истрага која се води за Добровољачку улицу у току".

Координатор Тима МУП-а Републике Српске /РС/ за истраживање и документовање ратних злочина Симо Тушевљак рекао је Срни да је случај "Ганић" и даље актуелан у Тужилаштву БиХ које проводи истрагу за злочин у Добровољачкој улици.                                                                     

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog