Sport

Срби потопили америчке ватерполисте

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је селекцију САД са 17:9 (3:1, 3:1, 4:1, 7:6), у другом колу ФИНА купа у румунској Орадеи.


 

Србија сада у групи Б има побједу и пораз, а противник у последњем колу групне фазе у четвртак (14.30х) биће јој селекција Кине.

Најефикаснији у селекцији Србије био је капитен Вања Удовичић са пет голова. Слободан Никић постигао је четири, а Андрија Прлаиновић три. У селекцији САД Варелас, Шарф и Азеведо постигли су по два гола.

Екипа Дејана Удовичића одлично је одговорила на пораз од Хрватске у уторак.

Американци су пред око 500 гледалаца у Орадеи повели са 1:0, али уследила је серија од четири гола српских ватерполиста, а меч је практично ријешен већ на полувремену када је било 6:2.

У трећој четвртини наши ватерполисти наставили су са сјајном игром прије свега у одбрани, а мали пад услиједио је само у последњем кварталу када су Американци постигли чак шест голова. У другом мечу наше групе Хрватска је побиједила Кину са 14:4.

Србија - САД 17:9

Базен: Јон Александреску. Гледалаца 500 . Судије: Молинер (Шпанија) , Шајдаков (Русија) Играч више: САД 13 (4), Србија 7 (6), Петерци: САД 1 (1), Србија 1 (1)

САД: Мозес, Варелас 2, Шарф 2,Пауерс, Врајт, Тајрел, Хопкинс, Азеведо 2, Бејли 1,Хатн 1,Смит 1, Коркора, Стивенс.

СРБИЈА: Соро, Гоцић, Удовичић 5, Вапенски 1, Д.Пијетловић 2, Никић 4, Алексић, Миличић, Филиповић 1, Прлаиновић 3, Митровић 1, Г.Пијетловић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog