Svijet

Ирачка Ал Каида преузела одговорност за напад

ВАШИНГТОН - Ирачки огранак Ал каиде, путем интернета, преузео је одговорност за напад који је извршен 26. јула у Багдаду на сателитску телевизијску станицу Ал Арабија, саопшено је из америчког центра за праћење исламских сајтова /СИТЕ/.


"Исламска држава Ирак, огранак Ал каиде у Ираку преузео је одговорност за самоубилачки напад који је извршен 26. јула на канцеларије сателитску телевизијску станицу Ал Арабија у Багдаду", наводи се у саопштењу СИТЕ у коме се додаје да је информација откривена на форуму заговорника џихада.

У тексту се додаје да је група упозорила да се неће либити да нападне било који медиј који наставља да буде инструмент у рату против Алаха и његовог пророка

Четири лица погинула су а 16 је рањено у самоубилачком нападу који је 26. јула извршен аутомобилом бомбом испред канцеларија телевизијске станице Ал Арабија у центру Багдада.

Исламска држава Ирак, основана октобра 2006. године, којој припадају многе исламске групе, поседује своје министре и гувернере по моделу централне ирачке државе против које се боре.

Ирачке власти саопштиле су у недјељу, 25. јула, да су ухапсиле тројицу званичника групе међу којима њиховог "министра одбране".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog