Sport

Стојковић најавио одлазак из репрезентације

Голман репрезентације Србије Владимир Стојковић најавио је могућност привременог одласка из националнног тима.


27-годишњи Стојковић сматра да је неопходно да ријеши клупски статус, а потом ће донети одлуку о наставку репрезентативне каријере.

„Не мо­гу ви­ше да тр­пим при­ти­сак због мог клуп­ског ста­ту­са. Ако уско­ро не про­на­ђем клуб ми­слим да је нај­по­ште­ни­је да се за­хва­лим се­лек­то­ру Ан­ти­ћу и при­вре­ме­но се по­ву­чем из ре­пре­зен­та­ци­је“, каже Стојковић.

Репрезентативни голман сматра да је атмосфера у националном тиму најважнија.

„Националном тиму је потребна добра атмосфера од самог старта, да сви буду усмерени ка једном циљу и не треба да на било који начин стварам атмосферу која би дестабилизовала национални тим. Уосталом, Србија има још добрих голмана осим мене“, изјавио је Стојковић.

Слектор Радомир Антић још увек није упознат са том одлуком.

„Нисам то још наговестио селектору, али хоћу брзо. Антић је човек који је много урадио за мене и бићу му захвалан до краја живота. Волео бих да остане селектор и уколико ме не позове наравно да му нећу замерити. Наравно, све ово не значи да ја не желим дрес Србије, напротив. Чим се усталим у клубу поново ћу се борити за своје место и уверен сам да ћу се вратити“, рекао је српски голман.

Уколико добије позив за меч са Грчком 11. августа, Стојковић ће га прихватити.

„Одазваћу се, наравно, поготово што би та утакмица могла да има утицај на евентаулни трансфер. Али, понављам ако се не промене ствари до старта квалификација најбоље је да ме не буде на списку.“

Како стоје ствари са новим клубом?

„Тренирам и чекам. Пропале су ми три – четири опције. Добро је да има кинтеерсовања, прелазни рок траје још месец дана, верујем да ћу наћи одговарајући клуб“, закључио је Стојковић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog