Društvo

Смањене казне у случају Леотар

БАЊА ЛУКА - Врховни суд Републике Српске ублажио је затворске казне оптуженима за организовани криминал и трговину кокаином, који су ухапшени у акцији "Леотар", па су осуђени на укупно 66 година и шест мјесеци затврора.


То је за 23 и по године мање од првостепене пресуде на коју су та лица осуђена у децембру прошле године, наводе медији.

Врховни суд РС је у просјеку осуђеним "скинуо" двије до три године затврора, па је првоосуђени Никола Шараба /28/ из Требиња, умјесто на 12 и по година, правоснажно осуђен на десет и по година затвора.

Саво Јелачић /29/ и Игор Мастиловић /29/ правоснажно су осуђени на по седам, умјесто на ранијих по девет година робије, Ристо Шараба /31/ је осуђен на шест година, што је за три године мање од првостепене осуде, а Драган Савовић /33/ је правоснажно осуђен на пет и по у односу на ранијих осам година затвора.

Врховнуи суд РС је петогодишње казне затвора изрекао Јови Шишковићу /31/, што је мања казна за двије године затвора, Недељку Додигу /33/, те Немањи Ћећезу /34/, којима је тиме казна умањена за по годину дана.

Правоснажном пресудом Василије Шпирто је осуђен на четири и по године, што је за 18 мјесеци мање од првостепене пресуде, док су Предраг Рађен /38/ и Никола Крњеушић посуђени на по четири године, што је мање за годину и по, односно за двије године од првостепене пресуде.

Најблажа казна је изречена Кости Шекарићу /45/ - три године, што је за двије године мање од првостепене пресуде.

У акцији "Леотар" у августу 2008. године, осим припадника МУП-а РС, учествовали су и припадници федералне полиције, МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, а сарађивале су и полиције из Црне Горе и Хрватске, док је цјелокупна акција била под надзором надлежних тужилаштава.

Претресено је 200 локација гдје су пронађена дрога, оружје, муниција и минско-експлозивна средства, а ухапшени су осумњичени за злочиначко удруживање, производњу и промет опојних дрога, те тероризам.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog