Svijet

Спријечена отмица авиона на московском „Домодедову"

МОСКВА – На московском аеродрому „Домодедово” данас је спријечена отмица једног путничког авиона, саопштила је прес секретар тог аеродрома Јелена Галанова.


Према подацима прес службе Одјељења за поредак у саобраћају Министарства унутрашњих послова Русије, „током специјалне операције сви путници су ослобођени и нема повређених , пренијела је агенција Итар-Тас.

Нападач је неутралисан, приведен и сада је на испитивању. Утврђено је да је мушкарац који је покушао отмицу, становник града Минералне Воде и да је рођен 1970. године, рекао је представник МУП-а.

Према његовим ријечима, авион компаније „Кавминводе авија” је из Минералних Вода слетио на Домодедово.

Командиру посаде током љета обратио се један од путника који је саопштио да има вриједну информацију за полицијско - правосудне органе, рекао је саговорник Итар-Таса.

По приземљењу, авион је са путницима паркиран на резервну позицију, при чему је тај путник тражио да се сретне с представницима безбједности и медијима.

После неког времена, једном од путника је позлило, а нападач је допустио да љекари уђу у авион, јавља руска државна агенција, наводећи да су под маском лекара у авион ушли оперативци, који су неутралисали преступника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog