Sport

ОФК изборио неријешено у Истамбулу

Фудбалери ОФК Београда одиграли су неријешено против Галатасараја (2:2) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.


Београђани су у Истанбулу, у завршници меча, успјели да избјегну пораз захваљујући головима Милоша Крстића у 80. и Ненада Ињца у 86. минуту.

Домаћи су до тада водили са 2:0, а двоструки стријелац за Галатасарај био је Арда Туран - у 26. и 76. минуту

Галатасарај је од самог старта преузео иницијативу, док су играчи ОФК Београда у уводним тренуцима меча у потпуности подлегли атмосфери на стадиону ‘Али Сами Јен’. Домаћи су повели у 26. минуту голом Арде Турана, који је шутирао са ивице шеснестерца, а голман ОФК Београда Бојан Шаранов слабо итервенисао.

У наставку првог полувремена ништа се није промијенило – фудбалери Галатасараја су нападали, док су се ‘романтичари’ свим снагама бранили. Турци су у том периоду створили неколико добрих прилика, али су изабраници Франка Рајкарда на одмор, ипак, отишли са минималном предношћу.

Фудбалери ОФК Београда су у наставку одиграли много ангажованије и што је још важније много офанзивније. Међутим, Турци баш у тим тренуцима поново постижу гол.

У 76. минуту, после покушаја Хуана Пабла Пина голман Шаранов само одбија лопту до Турана, који прецизним ударцем постиже свој други гол на мечу и доноси убједљиву предност свом тиму.

С обзиром на резултат и на однос снага на терену изгледало је да је овим голом ријешено питање побједника. Међутим, гости у фантастичној завршници меча успијевају да избјегну већ виђени пораз.

Прво је у 80. минуту досуђен индиректни ударац за ОФК Београд на 20-так метара од гола Галатасараја. Слободан ударац је извео резервиста Милош Крстић, а лопта је на путу до гола закачила једног од домаћих фудбалера и преварила голмана Ајкута за 2:1.

Само шест минута касније Београђани стижу до новог поготка и изједначења. Овога пута је Никола Симић извео корнер, а Ненад Ињац, који је у игру ушао у 78. минуту, главом са пет метара погађа гол Галатасараја за неочекиваних 2:2.

Реванш меч трећег кола Лиге Европе игра се за седам дана у Београду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog