Društvo

Југословенски лото

БАЊА ЛУКА - Двадесетак година од распада бивше Југославије стара држава могла би поново да буде уједињена на темељима снова грађана некадашњих југословенских република о милионском добитку на лутрији.


Неколико година стара иницијатива о формирању заједничког лотоа на простору бивше Југославије до половине наредне године могла би коначно заживјети, а играчи најпопуларније игре на срећу добити шансу за много већи добитак од садашњих премија.

Директори лутрија у свим државама на простору бивше Југославије договорили су у Сарајеву готово све детаље неопходне за формирање регионалног лотоа, који би могао постати пандан познатом "Еуро милионсу". С обзиром на то, наредни корак је прибављање одобрења регулатора сваке од земаља у којој ће нови лото заживјети.

У потрагу за магичном "петицом" и остварење сна кренули би играчи од Вардара до Триглава, што би створило једно од већих тржишта са више од 20 милиона потенцијалних играча.

Почетни џек-пот заједничког лотоа би, према тренутним пројекцијама, износио два милиона евра, а премија би расла из кола у коло до коначног извлачења добитне комбинације. Концептом нове игре предвиђено је да некадашњу "седмицу" замијени "петица", а добитне куглице биле би извучене из бубња са 50 лоптица.

У регионалним лутријама истичу да је вјероватноћа извлачења главног добитка сваких осам кола под претпоставком да износ џек-пота буде прикупљен током три кола, односно за вријеме три седмице. Као важну карактеристику нове игре наводе и велики број нижих добитака. Предвиђено је да најнижи добици буду фиксни, тако да би играчи са два погођена броја добили евро, а са три поготка пет евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog