Politika

ПДП: СНСД вјештачки прави кризу око закона о попису

БАЊА ЛУКА – Партија демократског прогреса (ПДП) сматра да СНСД, у функцији предизборне кампање, намјерно и вјештачки ствара кризу у вези закона о попису становништва, иако је свјестан да је овај закон добар за Републику Српску (РС), јер садржава све оно за шта су се представници Српске залагали.


У саопштењу ове странке наводи се да срамотно да критике ПДП-у упућују СНСД и Душанка Мајкић која је, како се наводи, једини српски политичар који је у парламенту БиХ гласао за измјену дејтонског Устава и прекомпозицију БиХ и четири ентиета.

ПДП оцјењује да та одлука представља "најштетнију и најопаснију ствар по РС, која је само привремено заустављена због велике буке коју је подигла опозиција".

Српски делегати из реда СНСД-а саопштили су јуче да неће присуствовати сједници Дома народа парламента БиХ с образложењем да би се тиме створила могућност да буде усвојен закон о попису становништва, са чијим се дијелом који предвиђа примјену резултата пописа становништва из 1991. године за формирање власти до имплементације Анекса седам Дејтонског споразума, они не слажу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog