Društvo

Кафкијански процес

ДОБОЈ - Центар за хуману политику пријавио је данас државном, републичком и специјалном тужилаштву Горана Нешковића, адвоката из Добоја и Обрена Петровића, начелника општине.


Пријава је поднесена због тога што су као организована група добојском и другим тужилаштвима лажно пријавили предсједника овог центра  због лажног пријављивања  кривичног дјела у циљу да га застраше, онемогуће или на други начин спријече да обавља посао невладиног активисте и што су за свој прљави посао ангажовали неке добојске тужиоце и друга лица.

Пријављени Горан Нешковић је по налогу Обрена Петровића, 31.07.2009. године, доставио добојском тужилаштву пријаву против предсједника овог центра због наводног  лажног пријављивања кривичног дјела и договорио са својим тужиоцима  и неким припадницима ЦЈБ Добој да се кафкијанске пријаве процесуирају.

Пријављени је предсједника овог центра  пријавио због тога што је у оквиру своје редовне дјелатности  праћења рада локалне власти, пријавио добојског начелника и друге због сумње да  су извршили више кривичних дјела организованог криминала, злоупотребе службеног положаја, несавјесног рада у служби, изборног подмићивања  и ратног злочина, што је штитио јавни интерес и што је тражио од институција, којим је то редован посао, да процесуирају одговорне у Добоју за штету од неколико десетина милиона КМ и ратне злочине, у којим је убијено неколико десетина цивила, незаконито привођено, притварано и мучено неколико стотина људи и протјерано више хиљада људи. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog