Društvo

Бања Лука: Јефтинији вртићи сљедеће године

БАЊА ЛУКА - Захваљујући субвенцији из градског буџета, цијена боравка дјеце у бањолучким вртићима за наредну школску годину износиће 165 КМ мјесечно, умјесто досадашњих 180 КМ, потврдио је градоначелник Бањe Луке Драгољуб Давидовић.


 

"Сматрам да цијена боравка дијеце у вртићима није била нереална, али је у сваком случају неиздржива", рекао је Давидовић на конференцији за новинаре у Бањој Луци, прецизирајући да ће ова субвенција од 15 КМ мјесечно за свако дијете много помоћи родитељима.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Бање Луке Љиљана Радовановић рекла је да ће боравак за треће дијете у вртићу бити бесплатан, наглашавајући да ће се отварањем нових вртића на Мејдану и Лаушу проширити капацитети за још већи број дјеце.

Давидовић је најавио да ће градска власт у овој години за дефицитарна занимања дијелити стипендије за студенте од 250 КМ и средњошколце од 150 КМ. Просјек оцијена студената мора бити најмање седам, а градска управа ће и ове године одвојити средства за такозване социјалне стипендије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog