Politika

Тадић: Увриједио нас суд у Лондону

ТАРА – Предсjедник Србије Борис Тадић оцијенио је као увреду то што је суд Велике Британије одлуку о неизручењу члана некадашњег ратног Предсједништва БиХ Ејупа Ганића Србији образложио да би у Србији некоме било суђено на основу политике а не права.


Тадић је рекао да је за њега потпуно несхватљиво то да су се судске институције Велике Британије усудиле да дају политичке импликације српском правосуђу.

Предсједник Србије је то рекао на Тари у Школи пријатељства организације Наша Србија коју је посјетио заједно са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем.

„Одрастао сам са увјерењем да у Европи влада право и да се не мијешају право и политика. Тај коментар да би овдје некоме било суђено на основу политике а не права, то је и лична увреда за мене као предсједника Србије и увреда за Србију”, рекао је Тадић.

Тадић је нагласио да би институције било које земље морале да се клоне таквих изјава.

„За мене су то запрепашћујуће изјаве поготово што Србија суди својим грађанима за ратне злочине и показала је да на драконске казне осуђујемо све који су починили ратни злочин. И показала је да је објективна и да не мјери према националној и вјерској припадности”, навео је Тадић.

Предсједник Србије је рекао да би волио када би амбасадори земаља из којих долазе такве поруке објаснили представницима правосудних институција да се у Србији поштује правни поредак ЕУ и да се људи у Србији не разликују по националној основи.

„Једна увреда мање-више, настављамо даље”, додао је Тадић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog