Svijet

Поплаве у Пакистану однијеле 430 живота

ПЕШАВАР – Најмање 430 људи погинуло је у поплавама изазваним монсунским кишама које већ три дана падају у Пакистану, нови је биланс жртава који су данас саопштили пакистански званичници.


Обилне кише изазвале су клизишта и поплаве у којима су страдала бројна села. Операција спасавања је отежана због лошег времена а према прогнозама метеоролога очекује се више падавина.

Претходно је било јављено да је најмање 267 људи погинуло, али и да то није коначан биланс.

Тако велики број жртава указује на лошу инфраструктуру у сиромашном Пакистану, гдје спасиоци са слабом опремом покушавају да допру до људи одсјечених у удаљеним селима, наводи агенција АП.

Најтеже је погођен сјеверозапад земље, а министар информисања за ту област Миан Ифтихар Хусаин, рекао је да је ово најтежа и најдеструктивнија поплава у тој области од 1929. године када је погинуло 408 особа.

Аутопут који повезује Пешавар са пакистанском престоницом Исламабад је затворен, и најмање 60 мостова је уништено, рекао је Хусаин.

Он је процијенио да је око 400. 000 људи одсјечено у разним селима на сјеверозападу земље.

„Спасилачка операција са хеликоптерима не може да се спроведе због лошег времена, а имамо само 48 спасилачких чамаца на располагању”, рекао је он јуче.

У пакистанском делу Кашмира синоћ је потврђена смрт најмање 22 особе.

У областима подложним поплавама најчешће живе најсиромашнији становници Пакистана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog