Svijet

Грчка мобилише војску због горива

АТИНА – Грчка ће мобилисати војна возила ради обнове испорука горива у вријеме штрајка возача камиона, изјавили су данас званичници.


Војни камиони и морнарички бродови осигураће испоруке горива у "критичним секторима", саопштила је Влада послије ванредне сједнице.

Претходно возачи нису испоштовали мјеру мобилизације цивила, коју је Влада прогласила како би окончала њихов протест и приморала их да се врате на посао.

Бензинске пумпе остале су без горива у многим дијеловима Грчке послије пет дана штрајка, а бројни туристи отказују аранжмане, преноси Би-Би-Си.

"Оружане снаге су спремне да својим средствима осигурају снабдијевање у критичним секторима попут аеродрома, електрана и болница", наводи се у саопштењу грчке Владе.

Министар саобраћаја Димитрис Репас изјавио је да друштво има на располагању средства која може да употреби у оваквој ситуацији.

Током дана су се полицајци опремљени палицама сукобили са штрајкачима испред рафинерије нафте у Солуну, када су штрајкачи покушали да спријече једну цистерну да изађе из рафинерије.

Возачи камиона противе се плану који је препоручио Међународни монетарни фонд о смањењу трошкова издавања возачких дозвола, што би повећало конкуренцију у њиховом сектору.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog