Politika

Вујановић: ''Црногорски'' не смета другим језицима

ПЛАВ - Предсједник Црне Горе Филип Вујановић оцијенио је данас да увођење црногорског језика у образовни систем не представља дискриминацију било којег другог језика који се налази у службеној употреби у Црној Гори.


"Не мислим да Закон о општем образовању укида било чије право и прави било какву дискриминацију. Разговарао сам детаљно и дуго са ресорним министром и чуо његова увјеравања да тај закон слиједи уставна обавезу да се говори црногорским језиком као службеним. Али то неће значити да постоји ризик да се било који језик који је у службеној употреби укида", рекао је Вујановић новинарима данас у Плаву.


Он је нагласио да ће се језици, који су у службеној употреби - српски, хрватски, бошњачки и албански - сачувати у оној вриједности у којој такође Устав утврђује.

"Апсолутно сам сигуран да ће се испоштовати оно што је министар планирао. Ја ћу учинити све да се испоштује оно што је вриједност језика Срба, Хрвата, Бошњака и Албанаца у Црној Гори", истакао је Вујановић.

Лидери СНП-а и НОВЕ Срђан Милић и Андрија Мандић разговараће 4. августа са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем о дискриминацији српског језика.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog