Politika

Васић: Силајџић само штету прави

БАЊА ЛУКА - Извршни секретар СНСД Рајко Васић изјавио је да је понашање предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића већ годинама руковођено политиком да Србија мора платити за све због чега се пред изборе поиграва са том земљом, а то не може донијети ништа добро ни БиХ нити Србији, као ни региону.


Васић је рекао да ће то трајати док не прођу избори, а послије неће бити ништа од успостављања чврстих односа са Србијом.

''Силајџић користи Србију као лешинар, иживљавајући се над чињеницом коју он промовише да је Србија агресор. Тако се понаша и Ејуп Ганић, који Силајџићу доноси некакве папире о потврди, као да је агресија стално мјесто боравка, па се за то издају потврде. Лидер Странке за БиХ то користи у најобичнију промоцију, од чега БиХ нема баш никакве користи", рекао је Васић за ''Фокус''.

Према његовим ријечима, Србија је неопрезно дозволила такво понашање потписујући Истамбулску декларацију која не вриједи ништа.

Васић је рекао да, уколико Силајџић и посјети Београд, од те посјете неће бити конкретног напретка, јер Силајџић неће отићи тамо све док не буде сигуран да ће Србији направити некакву штету.

Члан Главног одбора СДС-а Ненад Стевандић рекао је да Силајџић има циљ да Србији и Српској нанесе штету, а себи обезбиједи какав такав изборни резултат.

"Тог човјека требало би игнорисати. Од његове посјете можемо свашта очекивати. Он је спреман на све врсте изненађења, рецимо да оде у Београд, изнесе увреде, непринципијелне ставове. Не знам зашто би га уопште сада примили", истакао је Стевандић и навео да се посјетом може очекивати подизање већих тензија у БиХ и региону.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog