Politika

Taдић: Консултовали смо се о тексту резолуције

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић рекао је у разговору са замјеником министра иностраних послова Грчке Димитрисом Друцасом да се Србија о тексту резолуције о Косову консултовала са европским партнерима и да није било званичног негодовања европских влада поводом приједлога резолуције који је предала Генералној скупштини УН.


Тадић је у разговору са Друцасом, који се налази у посјети Београду, истакао да је интерес Србије да има најбоље односе са свим релевантним факторима на међународној политичкој сцени и да у сарадњи са њима рјешава сва питања, саопштила је Прес-служба предсједника Србије.


Друцас ће се састати данас са шефом српске дипломатије Вуком Јеремићем, са којим ће потписати Меморандум о сарадњи о питањима у вези са Европском унијом.

Друцас би требало да из Београда отпутује Приштину и разговара са косовским предсједником Фатмиром Сејдијуом и и премијером Хашимом Тачијем.

Међународни суд правде донио је 22. јула савјетодавно мишљење да косовски Албанци декларацијом о једностраном проглашењу независности нису прекршили међународно право, нити резолуцију Савјета безбједности УН 1244, као ни правни поредак установљен у покрајини том резолуцијом.

Мисија Србије при УН поднијела је 28. јула Генералној скупштини УН Резолуцију којом се јасно истиче да једнострана сецесија није прихватљив начин за рјешавање територијалних питања и позива на проналажење рјешења путем дијалога.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog