Svijet

Кина: Расте борј погинулих у поплавама

ПЕКИНГ - Број погинулих у поплавама које су захватиле сјевероисток Кине порастао је данас на 37, јавили су кинески медији.


Кинеска новинска агенција Синхуа јавила је да се 35 лица води као нестало у провинцији Ђилин, а да је више од 364 000 људи евакуисано из угрожених подручја.

Метеоролошке службе предвиђају нове кишне падавине у централним и источним дијеловима провинције Ђилин, гдје је у појединим областима прекинут редован проток воде и електричне енергије, док су пријављени и проблеми са телекомуникацијама.

Жељезнички саобраћај у граду Куаквијану је прекинут након што је набујала вода допрла до жељезничке станице. У поплавама је оштећено више од 95 000 зграда док је 25 400 уништено.

Ниво набујале воде је на појединим мјестима и до три метра. Такође, у провинцији Ђилин, више стотина радника покушава да из ријеке Сонгуа извуче скоро 3 000 буради експлозивних хемикалија које је однијела набујала вода.

Према посљедњим подацима, од 14. јула поплаве су широм Кине однијеле животе више од 300 лица, док се око 300 води као нестало.

До сада су снажне кишне падавине биле на југу Кине због чега је набујала ријека Јангце и њене притоке.

У региону Синђијанг, на далеком западу Кине, спасилачке екипе покушавају да дођу до 700 становника, грађевинских радника и туриста блокираних поплавама.

Набујале воде оштетиле су три моста и више десетина грађевина у области Кука, у централном дијелу региона Синђијанг.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog