Sport

Првенство у кајаку и кануу на Зворничком језеру

ЗВОРНИК - На Зворничком језеру данас је почело Девето првенство БиХ у кајаку и кануу на мирним водама "Зворник 2010", на коме учествује 12 екипа са око 200 учесника.


Првенство је отворио предсједник Кајакашког савеза БиХ Мирко Стојчиновић, изражавајући наду да ће ово такмичење послужити као основа за међународна такмичења БиХ у кајаку и кануу.

"Овај спорт, у којем све више учествује омладина, има перспективу, што даје сигурност и наду да ће ускоро такмичари из БиХ учествовати на такмичењима широм Европе", рекао је Стојчиновић.

Потпредсједник Организационог одбора такмичења Изет Мехинагић поздравио је такмичаре у име Министарства саобраћаја и веза Републике Српске (РС) и федералног Министарства саобраћаја и комуникација, која са министрима Недељком Чубриловићем и Наилом Шећкановићем на челу подржавају ово првенство.

Мехинагић, који је и помоћник министра саобраћаја и комуникација Федерације БиХ, нагласио је да се овим такмичењем афирмише спорт на мирним водама, као и Зворничко језеро, те да се истовремено подстиче такмичарски дух и дружење код омладине.

Предсједник Организационог одбора овогодишњег првенства БиХ у кајаку и кануу је министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић.

Такмичење ће се одржати на 200, 500 и 1 000 метара у конкуренцији млађих кадета, кадета, млађих јуниора, јуниора и сениора.

Првог дана такмичења биће одржане квалификационе, а сутра финалне трке.

 

На такмичењу учествују екипе "Натрон" и "Маглај" из Маглаја, "Жепче 550" из Жепча, "Јајце"из Јајца, "Вал" из Добоја, "Градишка" из Градишке, "Харис Суљић" из Брчко дистрикта, "Требишњица" из Требиња, "Добој Исток" из Добој Истока, "Видара" из Градачца, "Прокосовићи" из Лукавца и екипа домаћина Кајак, кану рафтинг клуба "Дрина" из Зворника.

Трошкови одржавања деветог првенства БиХ у кајаку и кануу на Зворничком језеру износиће 42.000 КМ.

Организатори такмичења су Кајакашки савез БиХ и Кајак, кану рафтинг клуб "Дрина" из Зворника.

Такмичење, чији је покровитељ општина Зворник, помогли су Министарство цивилних послова БиХ, Министарство за породицу, омладину и спорт РС, федерално Министарство за расељена лица и избјеглице, општине Милићи, Тузла, Сапна, Мали Зворник и многобројни спонзори.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog