Društvo

Бема слави рођендан

БАЊА ЛУКА - Бањолучка Фабрика обуће "Бема", која ће у понедјељак, 2. августа, прославити шест година успјешног рада, планира да до краја године запосли још стотину људи поред 750 постојећих радника у Бањој Луци и Мркоњић Граду, најављено је из овог предузећа.


За шест година рада и постојања у набавку опреме и санацију запуштених објеката бивше фабрике обуће "Босна" уложено је више од пет милиона КМ, саопштено је из овог предузећа.

"Захваљујући Влади РС ове године нисмо отпустили ниједног радника, а примимо нових 130. Надамо се да ће се та сарадња наставити и у будућности јер је у заједничком интересу отварање нових радних мјеста и запошљавање младих", наведено је у саопштењу.

Из "Беме" истичу да је фабрика прошле године остварила извоз у вриједности 10 милиона КМ, да је пуно уложила у побољшање услова за рад запослених и њихов стандард, те да у Београду школује десет будућих инжењера.

Фабрика обуће "Бема" склопила је трогодишњи уговор са Оружаним снагама БиХ о испоруци обуће у вриједности шест милиона КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog