Društvo

Метромедија отказала билборде Притиску

"Метромедија", један од лидера вањског оглашавања у Републици Српској раскинуо је уговор са групом "Притисак", која се недавно на билбордима широм Републике Српске, промовисала слоган «Дођи миле у наш крај, па да видиш шта је рај.


У образложењу за раскид уговора "Метромедија" наводи да је закупац прекршио први члан уговора, у коме се наводи да предмет уговора није кампања политичког маркетинг. Метромедија наводи да јој није благовремено достављен имиџ комплетне кампање, те да је тиме обманута, јер су у питању недвосмислене политичке поруке, које су као такве пренијели и сви медији.

Најновији слоган који је Метромедија одбила огласити гласи „Питали смо га када ће да дође. Сад га питамо када ће да оде?“

Из групе Притисак тврде да је у питању политичка одлука, коју је донијело партијско руководство странке која се осјећа угроженом.

-Центар за одговорну демократију тражиће заштиту од Омбудсмана и захтијеваће да се забрани рад свакој компанији у Босни и Херцеговини која врши дискриминацију грађана, организација или предузећа по било ком основу, поготову уколико компанија узурпира јавни простор. Метромедија ће бити прва од компанија за коју ће се захтијевати забрана дјеловања у Босни и Херцеговини и за коју ће се приложити одговарајућа документација Тужилаштву – наводи се у саопштењу Притиска.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog