Sport

Сви на рукомет

Данас је у Бањoj Луци одржана конференција за новинаре поводом Међународног турнира у рукомету, Бања Лука Куп 2010, који ће трајати у периоду од 20 до 22.8.2010. године.


 

Турнир, пети пут по реду, организује Рукометни клуб ''Борац м:тел''. Генерални покровитељ Купа су Влада РС и Град Бања Лука, док је генерални медијски покровитељ РТРС. Генерални покровитељ Клуба је ''м:тел''.

Ове године, Бања Лука је домаћин екипама из Србије, Македоније и БиХ. Поред бањолучког РК ''Борац м:тел'', гледаоци ће имати прилику пратити екипе РК ''Колубара'', РК ''Вардар ПРО'' и ХРК ''Извиђач МИ група''.

Ове екипе су озбиљни кандидати за улазак у Регионалну лигу, тако да ће Борац имати прилику да одмјери снаге са најбољим екипама у региону.

- Турниром желимо да бањолучку публику вратимо у дворану Борик. Позивом „Сви на рукомет” желимо анимирати грађане да посјете турнир и дају подршку спорту, рукомету и свом Клубу - истакао је Борис Ђого, директор РК Борац м:тел.

- РК Борац м:тел има одличну нову екипу и овај турнир је за нас значајан и у припремном и у такмичарском дијелу. Екипа је протеклих мјесец дана радила напорно и може се осјетити значајан напредак, како и појединих играча, тако и тима уопште. Екипа је спремна за спортске изазове које их очекују на турниру. С обзиром да играмо са три изузетно квалитетне екипе, турнир ће бити увод за оно што нас чека у наредној сезони,- изјавио је Драган Марковић, тренер РК Борац м:тел

- Играчи су у протеклом периоду играли напорно, али и са ентузијазмом. Атмосфера у тиму је одлична. Успјеси које носимо са недавно одржаних утакмица на Спаркассен купу, као и против Јерузалем Олможа свакако позитивно утичу на морал екипе. Свјесни смо изазова који нас очекују на бањалучком Купу, али нам је свакако циљ да са побједама и добрим резултатима на турниру започнемо Премијер лигу БиХ, - нагласио је Горан Малић, капитен РК Борац м:тел.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog