Politika

ПДП: Измишљотине "Гласа Српске"

ПДП је данас оштро реаговала на написе у ,,Гласу Српске'' да „Партија демократског прогреса озбиљно рачуна на 50 000 гласова муслимана у РС.


Овакав развој догађаја би могао да донесе побједу Младену Иванићу у трци са Небојшом Радмановићем за члана Предсједништва БиХ из РС, стоји у непотписаном чланку у „Гласу Српске“, од 19. августа 2010. године, што је ''апсолутно је неистинито'', по мишљењу одговорних из ПДП.

- Овим текстом, чији аутор није имао храбрости ни да се потпише испод њега, „Глас Српске“ по ко зна који пут у посљедње вријеме показује непрофесионалан и навијачки приступ у информисању јавности Републике Српске о политичким односима, процесима и личностима, чиме ове дневне новине, заправо, дезинформишу јавност и наносе политичку штету појединим политичким партијама и појединцима. – кажу у овој опозиционој странци.

У ''Гласу'' је пислао да ПДП чак има намјеру разговарати и са реису-л-улемом Исламске заједнице у БиХ, Мустафом Церићем, не би ли тако њен кандидат за члана Предсједништва БиХ, др Младен Иванић, добио 50 000 гласова муслимана из РС.

- Овим не само да је обманута јавност Републике Српске, него се поново оптужује и подмеће др Младену Иванићу да се за гласове бирача бори на недостојан начин, што је ноторна неистина.

Из ПДП поручују дневном листу да "умјесто да измишља и дискриминише гласове бирача по основу њихове националне припадности, „Гласу Српске“ би било боље да своје читаоце и јавност РС подсјети на чињеницу да је његов ''садашњи политички миљеник'' први пут, 1998. г., на власт дошао управо захваљујући гласовима муслиманских посланика, који су тада били подобни, а данас, ето, нису".

Текст из ''Гласа Српске''

БAЊA ЛУКA - Партија демократског прогреса озбиљно рачуна на 50.000 гласова Бошњака у РС, што би могло да донесе побједу Младену Иванићу у трци са Небојшом Радмановићем за члана Предсједништва БиХ из РС, рекао је "Гласу Српске" извор близак врху те партије.

Казао је да је ПДП покушала да ову предизборну комбинаторику договори са бошњачким странкама, а да ће о томе покушати да разговара и са реис-ул-улемом Мустафом ефендијом Церићем.

- ПДП је већ постигла усмени договор о политичкој сарадњи са ХДЗ 1990, а завршној фази су преговори са СДП БиХ, који би такође у РС требало да подржи Иванића, рекао је тај извор.

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић негира било какве преговоре у којима Иванић покушава да придобије гласове Бошњака. Он тврди да ПДП не преговара ни са СДП-ом ни са ХДЗ 1990. јер има "потписану коалицију само са СДС-ом и СРС РС".

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан рекао је да не зна ништа о покушајима њиховог заједничког кандидата Иванића да обезбиједи побједу са 50.000 гласова Бошњака.

- Не знам ништа о томе. Aко Иванић мисли да има нешто да понуди за те гласове, није у праву. Он нема позицију да било шта коме даје, нуди и обећава. Нема никаквих уступака које би СДС била спремна да прихвати према Бошњацима који су на штету Републике Српске - рекао је Ћузулан.

Рекао је да нема конкретне информације о преговорима ПДП-а са ХДЗ 1990. и СДП-ом.

- Не знам шта то уопште значи, али очито је да сви траже гласове бирача - рекао је Ћузулан.

Он је додао да ни СДС није у преговорима са поменутим странкама нити им то пада на памет.

СДA

- Бошњаци из Републике Српске ће за предсједника РС гласати за Шевкета Хафизовића, искрено се надам, а за члана Предсједништва БиХ из РС вјероватно ће у највећој мјери то бити неважећи листићи - рекао је предсједник Клуба СДA/СДП у Народној скупштини РС Рамиз Салкић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog