Sport

Српски кошаркаши поражени од Канаде

Кошаркашка репрезентација Србије забиљежила је први пораз у припремним мечевима пред Свјетско првенство у Турској.


Србија је у другом колу 'Акрополис купа' у Атини изгубила од селекције Канаде резултатом 62:58 (10:14, 24:13, 22:11, 6:20).

Екипа Душана Ивковића олако је схватила Канађане који су у уторак изгубили од Грчке са убједљивих 123:49.

Србија је два и по минута прије краја треће четвртине губила са невјероватних 53:29, што је ипак била превисока разлика.

Наши кошаркаши одиграли су ангажовано у последњој дионици, смањивали су предност противника из минута у минут, али су на крају успиели само да спусте на 62:58 што је био и коначан резултат.

Стефан Марковић био је једини двоцифрени у нашој екипи са 10 поена. Величковић је убацио девет, а Радуљица и Кешељ по осам. У саставу Канаде најбољи је био Денам Браун са 22 поена.

Од самог старта меча била је присутна велика нервоза на обе стране и већ у уводим минутима могло је да се наслути да ће меч бити на мало поена.

У игри у којој су одбране биле јача страна и у којој је било доста промашаја на обе стране, боље се снашао наш тим. Међутим, већ после првог малог одмора ствари су почеле да се мијењају.

Канада је преузела конторлу над игром, убрзо и направила тотални преокрет. Иако су Срби у трећем периоду сасвим испустили конце игре из својих руку, у последњем кварталу су ипак успјели да се тргну.

У последњој четвртини Радуљица и Величковић су повукли српски тим, а 25 секунди прије краја Марковић је тројком смањио заостатак на само четири поена (58:62). На жалост, то је било све. Времена за прекрет није било.

На овом мечу нису играли капитен Ненад Крстић и Немања Бјелица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog