Društvo

УНС прави базу података о убијеним и несталим срспким новинарима

БЕОГРАД - Удружење новинара Србије (УНС) покреће сутра на свом сајту посебну рубрику са подацима које посједује о убијеним новинарима и медијским радницима, као и подацима о новинарима и новинарским екипама које се воде као нестале или чије околности смрти нису расвијетљене, а који су радили за српске медије од 1991. године.


УНС ће на свом сајту www.uns.org.rs покренути посебну рубрику, дан уочи 21. августа, када се обиљежава 12 година од нестанка новинарске екипе Радио Приштине код Велике Хоче.


До данас се као нестали воде Славко Перенић и Ђуро Славуј који су кренули на новинарски задатак 21. августа 1998. године, саопштио је УНС.

Представници УНС-а и породица несталих ће у суботу, 21. августа, отићи на мјесто гдје су посљедњи пут виђени Перинић и Славуј, на путу Велика Хоча-Ораховац, на Косову и Метохији, и ту развити транспарент "Вратите нам наше колеге" са текстом на српском и албанском језику.

Намјера УНС-а је да податке о убијеним и отетим колегама објави на једном мјесту и да подстакне вођење истрага, проналажење одговорних и њихово кажњавање.

Рубрика ће бити отворена за сва нова сазнања о убијеним и несталим колегама, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog