Društvo

Бијељина: Сутра почињу дани поврћа

БИЈЕЉИНА - Традиционална манифестација "Дани поврћа Црњелово 2010" почиње сутра и окупиће бројне излагаче, повртаре из Семберије, најављено је из Организационог одбора ове манифестације која се већ четврту годину за редом, као смотра здраве хране, одржава у Доњем Црњелову.


Свечано отварање манифестације предвиђено је за 20.00 часова, након чега слиједи стручно предавање за пољопривреднике из области повртарске производње на коме ће највише пажње бити посвећено пластеничкој производњи поврћа и палсману здраве семберске хране.

Од 21.00 сат па до касно у ноћ предвиђен је богат културно-умјетнички програм.

Учешче на манифестацији потврдили су представници Фабрике "Сава Семберија", "Балатунке" из Балатуна, "Семберке" из Јање, "Спектардринка" те дистрибутери трговинских ланаца из Бијељине.

Манифестација ове године, за разлику од претходних када је трајала само један дан, траје два дана, па ће у недјељу, 22. августа, професори са Пољопривредног факултета из Земуна одржати стручна предавања о квалитетној производњи поврћа.

Од 17.00 до 18.00 сати планирана је додјела награда најбољим излагачима, а биће организовано и спремање свадбарског купуса.

Покровитељи манифестације су Министартво пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске и Аграрни фонд општине Бијељина.

Организатори су пољопривредни произвођачи из Црњелова, Пољопривредни факултет из Земуна и Удружење ратара и поврата РС "Фармер".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog