Društvo

Београд: ''Бир фест'' отјерао патке из резервата

БЕОГРАД - Резерват на Ратном острву на Дунаву напустило је више од 500 дивљих патака, због прегласне музике са београдског фестивала пива "Бир феста", пише београдски дневник "Блиц".


Капетан Петар Ђорђевић каже да већ послије прве ноћи "Бир феста" у резервату није затекао ниједну једину патку, а од прегласне музике побјегла су и два лабуда, као и неколико чапљи.

"Сваке године око сто грађана водим бродом у обилазак Ратног острва и разгледање резервата дивљих патака и осталих животиња. Музика на фесту је била толико јака да је побјегло свих 500 патака из резервата. Плашим се да не отера и остале животиње из резервата, иначе заштићеног као природно добро", истиче Ђорђевић.

Организатори "Бир феста" кажу да су свјесни буке која смета птицама, али да су баш из тог разлога ове године помјерили бину и да је то све што могу да предузму.

"Ниво буке је смањен, и од овога не може више иначе фестивал не би имао смисла. Због буке која угрожава животиње ове године смо преместили и бину. Зато она више није код споменика Вечна Ватра већ са супротне стране Ушћа. Сем тога, овај фестивал траје свега пет дана", наводе организатори "Бир феста".

Прегласна музика је и прошле године приморала велики број дивљих патки да напусте острво, које се више никада нису вратиле па је почело узгајање нових.

Међутим, оне су сада побјегле већ већ послије прве ноћи фестивала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog