Društvo

Oптужница против Мирка Стојића

БАЊА ЛУКА - Специјално тужилаштво Републике Српске (РС) подигло је оптужницу против бившег шефа кабинета предсједника РС Мирка Стојића због злоупотребе службеног положаја или овлашћења и примања мита.


Истрагом је утврђено да је Стојић незаконитим радњама које му се стављају на терет, а које су прецизиране у седам тачака оптужнице, себи или другом прибавио или имао намјеру да прибави противправну имовинску корист у износу већем од 350.000 КМ.

Оптужница Стојића терети да је у периоду обављања дужности генералног секретара, односно шефа кабинета предсједника РС, искористио свој службени положај закључивањем фиктивних уговора о вршењу разних врста услуга приликом реконструкције и адаптације палате Предсједника РС, без реализације тих уговора и без намјере стварне реализације тих уговора, саопштено је из Специјалног тужилаштва.

Стојићу се ставља на терет и закључивање фиктивног уговора о закупу стана за потребе службе предсједника, а свој службени положај је искористио и утврђујући себи, без правног основа, право на новчану накнаду на име обављања додатних послова из надлежности генералног секретара, односно шефа кабинета предсједника РС.

Према наводима оптужнице, у намјери прибављања противправне имовинске користи Стојић је искористио свој положај и у вријеме припремања сахране покојног предсједника РС Милана Јелића, тако што је из буџета РС исплаћена новчана накнада за услуге снимања и припреме сахране, иако такве услуге нису вршене с обзиром да је по Одлуци Владе трошкове сахране сносила Влада РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog