Politika

Иванић: Бошњаци ће изгубити привилегије код странаца

БАЊА ЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је да су бошњачки политичари научени да све одлуке међународне заједнице иду њима у корист, али да је вријеме такве њихове привилегије прошло и да ће се одлука Суда за људска права у Стразбуру у "случају Ђокић" морати провести.


Иванић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да неће бити испуњен задњи услов за визну либерализацију БиХ док се не постави вршилац дужности Агенције за борбу против корупције, оцјењујући да ће до либерализације доћи до краја године, а да би се могла примјењивати, највјероватније, од средине сљедеће године.

Он је нагласио да би се доношењем закона о делегатима из РС у Дому народа парламента БиХ, како би било онемогућено да неко ко добије легитимитет од Народне скупштине не заступа њене ставове и интересе, Дом народа свео на безначајан дом чиме се најдиректније угрожава Дејтон.

"Овај закон је јако опасан, јер њиме Дом народа не би био равноправан као Представнички дом и тиме ће Милорад Додик и СНСД дати аргументацију другој страни да мијења Устав, а нема потребе, јер делегати поштују став Народне скупштине РС у сваком случају", навео је Иванић.

Коментаришући актуелну политичку ситуацију, Иванић је рекао да је СНСД "преварио и злоупотријебио јавност РС", те да је је "заслужан за катастрофално економско стање у РС, у којој би дошло до колапса да нема средстава од приватизације". Он трвди да СНСД "једно прича, а друго ради, јер док су обећавали заштиту националних интереса у РС, она је губила кључне елементе државности".

Лидер ПДП-а сматра да ће тема вехабијских покрета бити присутна у предизборним кампањама, оцјењујући катастрофалним "поигравање са људима који су ухапшени и пуштени након сат времена, јер такве активности дјелују само контрапродуктивно и охрабрују праве терористе".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog