Sport

Ненад Крстић пуштен из притвора након туче, казни неће бити

АТИНА - Капитен кошаркашке репрезентације Србије Ненад Крстић пуштен је послије разговора са грчким властима о тучи на синоћњој утакмици на "Акрополис купу" у Атини.


 

Сселектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић изјавио је данас у Београду да нико није очекивао да ће се тако нешто десити и да су сви још у шоку.

Ивковић на конференцији за новинаре одржаној на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду додао да сада треба пуно радити на томе да играчи врате психолошку стабилност.

"Ненад је покушао да се извини грчком кошаркашу Јоанису Бурусису, али овај то није прихватио"рекао је Ивковић и додао да Бурусис није поднио кривичну пријаву против нашег капитена.

Дуел Грчке и Србије у Атини прекинут је два минута прије нкраја послије опште туче на терену.

Крстић није допутовао у Београд са кошаркашком репрезентацијом, а у Атини с њим остала је и министар спорта Србије Снежана Самарџић-Марковић.

Василакополос: Казни неће бити

Према ријечима Јоргоса Василакопулоса, потпредсједника ФИБА Европе, опција кажњавања играча две селекције се "спомињала, али о томе нема говора".

"Пријатељске утакмице јесу у званичном календару, али ФИБА нема одговорност, нити учешће у њиховој организацији. ФИБА није одредила судије и делегате, тако да не може ни да интервенише и изриче казне", рекао је Василакопулос за грчки "Спорт 24".

Судије у записнику са утакмице нису навеле никакве детаље, осим податка да је она прекинута због опште туче, два минута прије краја, при вођству Грчке од 74:73.

Василакопулос за тучу окривљује гостујуће кошаркаше.

"Тешко је све ово сварити, ово је увреда за игру. Бацање столице... Шта би било да је Крстић погодио Бурусиса у око", рекао је времешни функционер и уз доста горчине подсјетио на грчко-српско пријатељство.

Повезано: Општа туча Срба и Грка

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog