Politika

Мујезиновић и случај Ђокић: Ми смо своје извршили

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић изјавио је да су институције овог ентитета извршиле обавезе када је ријеч о захтјеву за пресиспитивањем пресуде Суда у Стразбуру у предмету "Ђокић против БиХ".


Мујезиновић каже да је затечен чињеницом да је Савјет министара БиХ прихватио став представнице БиХ пред овим судом Монике Мијић која је у медијима константно истицала "да јој институције ФБиХ онемогућавају адекватно заступање у предмету `Ђокић`" - саопштено је из федералне Владе.

"Надам се да ће са овим саопштењем престати медијска и институционална преписка, те да ће се Минићева окренути раду и одбрани заједничких нам интереса БиХ у овом предмету пред Европским судом за људска права у Стразбуру", наводи Мујезиновић.

Савјет министара БиХ усвојио је јуче информацију у којој се наводи да су органи ФБиХ онемогућили адекватно заступање Савјета министара БиХ пред Европским судом за људска права у предмету "Ђокић против БиХ".

Европски суд за људска права донио је 27. маја одлуку према којој немогућност да бившем официру ЈНА Бранимиру Ђокићу буде враћен предратни стан у Сарајеву представља кршење одредаба Европске конвенције о заштити људских права и основних слобода, односно кршење члана који се односи на право на имовину.

Суд је одлучио да БиХ, у овом случају ФБиХ, мора у року од три мјесеца од дана када пресуда постане коначна исплатити Ђокићу 60.000 евра на име материјалне и 5.000 евра нематеријалне штете, као и 200 евра за трошкове.

Мујезиновић је 16. августа рекао да би било непроводиво одлуку Суда у Стразбуру у "случају Ђокић" примијенити на бар хиљаду станова који су прије рата били у власништву Срба.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog