Politika

ПДП: Глас за СНСД је глас за укидање РС

БАЊА ЛУКА - Партија демократског прогреса упозорава грађане да је сваки глас за СНСД директан глас за укидање Републике Српске, саопштили су из ПДП.


- Милорад Додик је потписао Прудски споразум којим се формирају четири територијалне јединице у БиХ. Позивамо СНСД да јавно одговори на питање у којој територијалној јединици ће се налазити Бања Лука, а у којој Требиње и Зворник. Да ли је истина да од октобра више неће постојати Источно Сарајево? Како се зову нове територијалне јединице?

У ПДП напомињу да је Милорад Додик потписао коалициони споразум са ХДЗ, као и да ће градити споменик папи у Бањој Луци, а не дозвољава да се изгради споменик страдалницима отаџбинског рата.

- Аутопут Баља Лука-Добој пројектује предузеће туђмановог министра Јуре Радића, аутопут Бања Лука – Градишка гради фирма „Конструктор“ из Сплита, нафту у Рафинерију Брод допрема осуђени хрватски ратни злочинац Чермак.

Међутим, оштро наводе у ПДП, ,, Милораду Додику и 'Коалицији за продају Републике Српске' предвођену СНСД то је мало, па доводе пјевачицу из Хрватске да укаља КОчићев збор, који је споменик српског слободарског духа.

Партија демократског прогреса моли народ Републике Српске да се пробуди и само да реално сагледа  стварност. У реалном животу Милорад  Додик је борац против Републике Српске, јер он је изгубио химну и грб, продао јасеновачку грађу, слагао за референдум о независности РС.

-  „Коалиција за продају Републике Српске“ предвођена са СНСД одвела је економију Републике Српске у суноврат. За пет година успјели су оставити без посла више од 50 000 радника, потрошити огромна средства на куповину канцеларијских простора и промоцију промашених инвестиција. Нема обећаних аутопутева, нема термоелектрана, нема аеродрома, нема ничега што је бомбастично најављивано у посљедње четири године. Напротив, чега год су се дохватили, то је пропало!- закључују се на крају саопштења ПДП.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog