Društvo

Васић: Превентивно против вехабија

БИЈЕЉИНА - Директор Полиције Републике Српске /РС/ Гојко Васић најавио је да ће превентивне акције против припадника радикалног вехабијског покрета који дјелују против Устава и државе бити настављене и у наредном периоду, а све како би безбједност у РС била на што већем нивоу.


Васић је оцијенио да МУП Српске у оквиру своје надлежности чини оно што је максимално могуће по том питању, с обзиром да Српска нема своју обавјештајну службу.


"Према томе, оно што радимо је искључиво намијењено за борбу против криминалитета и гдје год оперативна сазнања дођу до нивоа да ми и тужилаштво треба да проведемо превентивне активности, као што је то било у Козарској Дубици и Новом Граду, ми ћемо то урадити", рекао је Васић за сутрашње издање "Независних новина".


Он је изразио очекивање да ће таквих активности бити и на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/, с обзиром на то да су се тамо догађали терористички напади и пријетње.


"Посебно је забрињавајући био напад на Полицијску станицу у Бугојну. Такви напади, какав је био на територији ФБиХ, виђају се још само у Ираку, Авганистану и Пакистану и такве ствари су врло опасне", рекао је Васић.


На питање који ће му бити приоритети у раду као новоименованог директора Полиције РС, Васић је рекао да је то борба против организованог криминала, наркоманије, тероризма и финансирања тероризма, те борба против корупције и привредног криминалитета.


Он је истакао да су у раду полиције финансије јако битне, како би могла оптимално искористити људски потенцијал.


"Јако је битно да друштво зна шта хоће, да уложи у то и да ми онај потенцијал који имамо у људству искористимо, јер ми смо у задњих неколико година успјели да докажемо и покажемо да имамо изузетно стручне и способне кадрове, не само у области организованог криминала, већ и високотехнолошког и привредног криминалитета", рекао је Васић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog