Društvo

Регистар одобрења служи интеракцију

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске је за потребе успостављања интерактивног односа са пословном заједницом успоставила Регистар одобрења и инспекцијских предмета и поступака контроле, изјавила је портпарол Министарства за економске односе и регионалну сарадњу РС Данијела Пејић.


Овај регистар нуди податке о институцијама које примјењују прописе на републичком нивоу о свим поступцима и формалностима,

"Овај пословни регистар нуди податке о институцијама које примјењују прописе на републичком нивоу, о свим поступцима и формалностима, одобрењима, сагласностима, дозволама и слично, који су потребни у сврху обављања привредних дјелатности, као и упознавање о свим радњама контролних органа, мјерама које се изричу и прописима на основу којих се проводе", рекла је Пејићева.

Она је додала да је регистар унапријеђен успостављањем и Подрегистра дозвола за пословање, према Закону о класификацији дјелатности, на којем привредници могу пронаћи сва одобрења, сагласности потврде, дозволе које издају надлежне институције Владе РС, разврстане према класификацији дјелатности.

"Преко опције у Регистру 'поставите питање' омогућава се сталан и континуиран контакт са пословном заједницом и пружа могућност да корисници на постављено питање у року од осам дана добију директан одговор везано за административне баријере са којима се суочавају приликом обраћања надлежним институцијама", навела је Пејићева.

Регистар се налази на интернет страници "www.regodobrenja.net", а његово ажурирање обавља се редовно на српском и енглеском језику.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog