Svijet

Ахмадинеџадов амбасадор смрти носи поруку мира и пријатељства

ТЕХЕРАН – Предсjедник Ирана Махмуд Ахмадинеџад званично је представио први бомбардер без посаде домаће производње и назвао га „амбасадором смрти за непријатеље човјечанства”.


„Авион, поред тога што представља амбасадора смрти за све непријатеље човјечанства, носи и поруку мира и пријатељства”, рекао је Ахмадинежад.

Намјена летелице је да „држи непријатеље паралисане у њиховим базама”, а она ће, такође, служити за застрашивање и одбрану, додао је ирански предсједник.

Ахмадинеџад је рекао и да ће се војни програм, који Иран сам финансира, наставити „све док непријатељи људског рода не изгубе сваку наду да ће икада више моћи да нападну иранску нацију”, пренијела је агенција АП.

Четири метра дугачак авион без посаде, назван „каррар”, представљен је на церемонији коју је преносила државна телевизија, дан пошто је Иран, уз помоћ Русије, пустио у погон свој први нуклеарни реактор у Бушеру.

У коментару на евентуалне претње да би Израел могао да нападне иранска нуклеарна постројења, Ахмадинеџад је рекао да постоји мала вјероватноћа да до тога дође, али и да ће, ако се тако нешто догоди, реакција Ирана бити још оштрија.

„Домен иранске реакције обухватиће цијели свијет. Такође, поручујемо западу, да су све могућности на столу”, нагласио је Ахмадинеџад.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog